Pluusj.
Pluusj. ((Foto: Marc Moussault))

PLUUSJ speelt De Goede Mens

ALKMAAR - Goed en kwaad. Over deze grote thema's in een mensenleven gaat de nieuwste voorstelling van toneelgroep Pluusj uit Alkmaar. De voorstelling is zaterdag 9 november om 20.00 uur en zondag 10 november om 14.00 uur te zien in het A.F.VrijZijntheater in Alkmaar.

Drie goden dalen af naar de aarde op zoek naar een goed mens. Ze worden aangenaam verrast door de zachtaardigheid en de gastvrijheid van het hoertje Shen-Te en belonen haar met een flinke som geld. Ook krijgt ze een opdracht mee: wees goed voor anderen én voor jezelf. De nieuwe welvaart van Shen-te zorgt ervoor dat velen bij haar aankloppen voor hulp. Moet ze alles zomaar weggeven? Zodat ze zelf binnen de kortste keren weer arm is? Hoe kun je goed doen en ook zelf overleven? Shen-Te bedenkt een onalledaagse oplossing. Een hevige verliefdheid maakt het er niet makkelijker op.

Regisseur Jos Salari heeft een bewerking gemaakt van De goede mens van Sezuan geschreven door de Duitse schrijver Bertolt Brecht. Een verhaal van alle tijden. De regisseur heeft ervoor gekozen om het verhaal zich af te laten spelen in het hier en nu. Een grote groep spelers, 14 in totaal, spelen maar liefst 27 rollen. En de spelers komen deze keer uit heel Noord-Holland. In deze vermakelijke en tot nadenken stemmende voorstelling worden 6 liederen van Brecht gezongen begeleid op piano door Annelies Komen. Een kaartje kost € 14,50.

Reserveren: salari@t-mobilethuis.nl of 072 5613609. Kijk voor meer informatie op www.toneelgroeppluusj.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten