Papaver zoekt naar verschillende rollen die een mens vervult.
Papaver zoekt naar verschillende rollen die een mens vervult. ((Foto: aangeleverd))

Papaver speelt een hoofdrol

ALKMAAR - Daar is hij weer de goede, reeds op leeftijd zijnde sint. Een jaarlijks terugkerend fenomeen waar vooral de jonge generatie met smart naar uitkijkt. De oudere generatie verandert van rol op het moment dat Sinterklaas voet aan wal zet. De ouders relativeren het enthousiasme, de grootouders romantiseren en de kinderloze verzilveren een restaurantbon. In deze theatervoorstelling experimenteert Papaver met rollen.

Een mens vervult in het dagelijks leven verschillende rollen. Rollen waartussen geschakeld wordt in verschillende situaties. Niet de persoon verandert maar wel de positie en de verhoudingen ten opzichte van de wereld om de persoon. Zo kunnen we op een familiereünie binnen korte tijd moeten schakelen tussen de rol van moeder, de rol van dochter, naar de rol van liefhebbende tante. Improvisatietheater is bij uitstek geschikt om te experimenteren met verschillende rollen.

Zoektocht

'Papaver zoekt - uiteraard samen met jou - naar de verschillende rollen die een mens vervult. Aan de hand van alledaagse contacten pluizen we deze uit. Help je ons bij deze zoektocht en voorzie je ons van input? Kom dan 16 november naar theaterzaal Artiance. Wij gaan graag met jou het avontuur aan. Zien we je daar?', vraagt de groep zich af.

Papaver improvisatietheater

Papaver is een van Nederlands grootste vereniging op gebied van improvisatietoneel. Vooraf ligt niets vast. De voorstelling ontstaat ter plekke op basis van suggesties van het publieke. Papaver speelt voorstellingen door heel het land, maar ook in thuisbasis Alkmaar is Papaver zeer regelmatig te zien.

Aanvang: zaterdag 16 november, van 20.00 tot 22.00 uur (zaal open: 19.30 uur). Locatie: Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar. Kaarten: € 8.50. Meer informatie: https://www.papaver.info/papaver-speelt-een-hoofdrol/

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten