100 jaar Toneelvereniging Willibrordus Akersloot

AKERSLOOT - Erwin Tiebie verzorgt donderdagavond 14 november in de bibliotheek in Akersloot een lezing over de (bijna jarige) Akerslootse Toneelvereniging Willibrordus. In 2020 bestaat Willibrordus 100 jaar.

Erwin is een paar jaar geleden al begonnen om documentatie te verzamelen met alles wat er te vinden is over de rijke historie van Toneelvereniging Willibrordus. Erwin vertelt er deze avond enthousiast over en laat veel beeldmateriaal zien.

Foto's, krantenartikelen en gesprekken

Erwin neemt bezoekers mee in zijn zoektocht naar de geschiedenis van de club (foto's, krantenartikelen en gesprekken). Daarnaast vertelt hij enkele leuke anekdotes en gewoontes die verdwenen, behouden of er bij gekomen zijn. Hij vertelt over Initiatieven die er zijn genomen vanuit de vereniging. Zoals daar in de jaren '50 toneel werd gespeeld met de kinderen van de speeltuinvereniging, in de jaren '60 het jongerentoneel en in de jaren '90 kindertoneel en poppenkast op Koninginnedag.

Boeien

Hij laat zien hoe de techniek het toneel veranderde, maar ook wat het publiek vroeger en nu boeide. Ook de samenwerking met Rossenbacker, de andere toneelvereniging in het dorp, toneelwedstrijden en uitvoeringen buiten het dorp komen aan bod. Erwin sluit af met nieuws over de voorstelling die de Toneelvereniging wil houden in februari 2020, wanneer ze werkelijk 100 jaar bestaat.

Aanmelden

Belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 14 november om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Akersloot, Rembrandtsingel 1. De toegang bedraagt € 3,50. Aanmelden voor deze lezing kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (er kan alleen met pin worden betaald).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten