Het voormalige UWV-gebouw wordt 'Het Bronzen Paard'.
Het voormalige UWV-gebouw wordt 'Het Bronzen Paard'. ((Foto: (Impressie: aangeleverd)))

Paardenmarkt krijgt 'Bronzen Paard'

ALKMAAR - De Alkmaarse Paardenmarkt wordt verrijkt met 'Het Bronzen Paard'. Het project is een herontwikkeling van het voormalige UWV-kantoor aan het plein. Onlangs kregen potentiële kopers de gelegenheid een creatief plan in te dienen voor het perceel Achter de Vest 1 en het Alkmaarse college gunt het project aan S&S Bouwontwikkeling B.V. in samenwerking met TBE-ZA architecten. Op de begane grond komt horeca en op de bovenliggende etages is ruimte voor appartementen.

Het woongebouw van vier verdiepingen met stallings- en bergingsruimte biedt ruimte aan zo'n 30 kleinere appartementen voor onder meer starters, waarvan minimaal 1/3 gericht is op sociale woningbouw voor studenten en zorgwoningen. Het pand wordt aangesloten op het warmtenet van HVC. De uitbouw van het bestaande gebouw maakt plaats voor een wintertuin met horecaruimte die meer openheid biedt en zicht geeft op het Collegehotel. Met het toevoegen van een pleinpodium en een tribune bij de entree van parkeergarage de Vest wordt beoogd de pleinbeleving te vergroten.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten