Lange Frans zingt uit volle borst tijdens de opening van Winkelcentrum Ringers.
Lange Frans zingt uit volle borst tijdens de opening van Winkelcentrum Ringers. ((Foto: Leon Vogelaar))

'Prachtige ontwikkeling voor Alkmaar'

ALKMAAR - Een 'Grand Opening' moest het worden. Met de recent geopende nieuwe formules Heinde&Ver, Toychamp, Prénatal en OnlyForMen moest Ringers Winkelcentrum nog officieel - en groots - geopend worden. Dat lukte, want zaterdag was het een drukte van jewelste in het vernieuwde deel van Ringers. Lange Frans verzorgde een optreden. Thijs Huis in het Veld, senior ontwikkelingsmanager bij AM en de Alkmaarse wethouder Paul Verbruggen keken tevreden toe.

"Of het een geslaagde opening is? Kijk maar om je heen!", zegt Huis in het Veld. "Dit is toch wel een mijlpaal. We hebben in het winkelcentrum geïnvesteerd tijdens de crisisjaren. Sinds 2014 hebben we gefaseerd het winkelcentrum van binnen en buiten gerenoveerd en in 2017 ontstond de mogelijkheid om het naastgelegen Ringerspassage te kopen en van de twee panden één maken. We hebben de interne winkelstructuur compleet vernieuwd. Als je dan nu bedenkt dat de ruimtes voor 90% gevuld zijn, ben ik best wel trots op wat bereikt is. De nieuwe spelers geven ook de bestaande winkeliers een boost, want het Barista Café breidt binnenkort uit, net als de ANWB-winkel. Ook Beyond Sports - dit bedrijf ontwikkelt Virtual Reality Software op sportgebied - gaat uitbreiden. In kledingwinkel 'Only for men' is al een horecadeel geopend en binnenkort maken we bekend welk restaurant binnenkort óók in het winkelcentrum opent. We hebben nog zo'n 5000 m2 over die we graag 'leisure' invullen. We zijn op dit moment in gesprek met verschillende partijen om ook deze meters invulling te geven."

Pal naast historische centrum

Wethouder Paul Verbruggen verrichtte de officiële opening en ziet het winkelcentrum als aanvulling op de binnenstad. "De oppervlaktes zijn hier bewust groot gemaakt, zodat ze geen concurrentie vormen voor kleinschalige detailhandel in de binnenstad. Dit is een prachtige ontwikkeling voor Alkmaar. Zeker als je bedenkt dat er de komende jaren veel woningen bijkomen. Dat je dit als stad kunt aanbieden aan winkelend publiek is uniek. Want grootschalige detailhandel zie je in elke grotere stad, maar dat dit pal naast het historische centrum ligt, maakt het heel bijzonder. Begin volgend jaar wordt de oude Chocoladefabriek Ringers ook opgeknapt, net als de openbare ruimte rondom de fabriek."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten