(boven) Jan Beuckens en Bas Ligthart (v.v. Kolping Boys), Jelle Kramer (Reakt/Actief Talent), Younes Abrari (Sport-Z), (onder) Debby Kuijper (Brijder Verslavingszorg) en Anne-Barbara Ankum (GGZ Noord-Holland-Noord). Niet op de foto: Thomas Botman van Sport-Z.
(boven) Jan Beuckens en Bas Ligthart (v.v. Kolping Boys), Jelle Kramer (Reakt/Actief Talent), Younes Abrari (Sport-Z), (onder) Debby Kuijper (Brijder Verslavingszorg) en Anne-Barbara Ankum (GGZ Noord-Holland-Noord). Niet op de foto: Thomas Botman van Sport-Z. ((Foto: aangeleverd))

Sportcoaches voor kwetsbare doelgroepen

ALKMAAR - De Alkmaarse afdeling van Life Goals versterkt met maar liefst zeven coaches. Zij zullen zich actief inzetten voor Life Goals Alkmaar, een programma waarbij kwetsbare doelgroepen in de samenleving in beweging worden gebracht. De coaches verzorgen momenteel trainingen op maandag (10.30-11.30 uur) en vrijdag (15.30-16.30 uur) op de sportvelden van v.v. Kolping Boys.

De methodiek van Stichting Life Goals Nederland is gebaseerd op het in beweging krijgen van kwetsbare doelgroepen, en zo sport in te zetten als middel om deelnemers te versterken op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen. Sport-Z herkende zichzelf in de missie van deze stichting en heeft met behulp van diverse samenwerkingspartners (Reakt, Actief Talent, Exodus, Brijder Stichting, Leger des Heils, RCO de Hoofdzaak, v.v. Kolping Boys en sinds kort ook GGZ NHN) en financiering vanuit het Oranje Fonds en ZonMW het project naar Alkmaar weten te halen.

Dagelijks leven

De maatschappelijke sportcoaches zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en (ervarings)deskundigheid bepalend voor het succes van het programma. Zij hebben oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en zorgen dat zij leren omgaan met kernwaarden uit de sport die ook in het dagelijks leven gelden. Onderwerpen die worden behandeld zijn teamwork, respect, positiviteit, doorzettingsvermogen en het stellen van doelen.

Meedoen

Het staat ieder met een kwetsbare achtergrond, bijvoorbeeld dak- en thuislozen, mensen met psychiatrische problemen en/of verslavingsproblematiek en ex-gedetineerden, vrij de sporttrainingen te bezoeken. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten