Begin het nieuwe jaar goed met de Aquafitness Marathon
Begin het nieuwe jaar goed met de Aquafitness Marathon ((Foto: Rolf Kieft))

Drie uur durende Aquafitness Marathon

ALKMAAR - Wie 2020 sportief wil beginnen kan zaterdag 11 januari meedoen aan een drie uur durende Aquafitness Marathon in zwembad Hoornse Vaart. In het Alkmaarse bad gaan de deelnemers onder leiding van opzwepende muziek, drie uur lang de uitdaging aan met Aquarobics, Tabaqua en Aquafit. De Aquafitness Marathon start om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Tickets zijn voor €7,95,- online verkrijgbaar via www.hoornsevaart.nl/aquafitnessmarathon. Tickets aan de deur zijn €11,-.

Onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur zullen de deelnemers werken aan kracht en conditie. Deelnemers kunnen een zware avond verwachten, want er wordt drie uur lang non-stop gesport zonder pauzes. Sporten in het water heeft vele voordelen voor het lichaam. Zo verbetert aquafitness de bloedcirculatie, het uithoudingsvermogen, de coördinatie, lenigheid en uiteraard de kracht in het lichaam. Daarnaast ligt het calorieverbruik in het water 40% hoger dan wanneer je oefeningen buiten het water uitvoert. Hierdoor staat een half uur aquafitnessen gelijk staat aan anderhalf uur hardlopen! Een van de belangrijkste kenmerken van sporten in het water is de gewichtloosheid. De zwaartekracht wordt in water vrijwel volledig gecompenseerd door de opwaartse druk. Hierdoor komen schokbelastingen in spieren, pezen en gewrichten bij aquasporten niet voor. De kans op blessures zijn daarom zeer klein.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten