Kinderen mogen zelf op deze modelbaan met een groot circus met treintjes rijden.
Kinderen mogen zelf op deze modelbaan met een groot circus met treintjes rijden. ((Foto: aangeleverd))

Open dag Model Spoorclub Alkmaar

ALKMAAR – De Model Spoorclub Alkmaar (MSA) houdt op zondag 17 november haar jaarlijkse open dag. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de renovatie van het model van de stations Alkmaar en Heerhugowaard anno 1950. Er ligt nu weer een heel nieuw railpakket met werkende grondseinen.

Nieuw is ook de autobaan op de uitgebreide bergbaan. Daarop rijden tientallen auto's gelijktijdig hun rondjes terwijl een driftig springende Bertje Doperwtje het mini-publiek op deze modelbaan vermaakt. Ook de Hoogovenbaan met de zeehaven is nu verder uitgebreid. Op de modelbaan met de kleinste schaal rijdt een heftruck zijn rondjes en steigert een klein paardje. Hier gaat ook regelmatig de dag in de nacht - en visa versa - over. Voor de kinderen is er een spoorbaantje met een groot circus waarop de zelf mogen rijden om na afloop te slagen voor het diploma modelmachinist. Voor eigenaren van modeltreinen biedt de club de mogelijkheid om hun materieel door de lokdokter na te laten kijken en informatie te krijgen over het digitaliseren van modelbanen.

Open dag MSA: zondag 17 november van 10.00 tot 16.00 uur aan de Koornlaan in Alkmaar. Toegang volwassenen € 2.00, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis'

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten