Gedichtenwedstrijd met als thema 'bomen'
Gedichtenwedstrijd met als thema 'bomen' ((Foto: BOO BRANDBUILDERS))

Gedichtenwedstrijd in Alkmaar

ALKMAAR - Hortus Alkmaar organiseert samen met bibliotheek Kennemerwaard en dichter/kinderboekenschrijver Margreet Schouwenaar dit najaar een gedichtenwedstrijd. Het thema is ´Bomen´.

Bij Hortus Alkmaar staan meer dan 100 soorten bomen. Een of meer van deze bomen kunnen het onderwerp zijn van je gedicht, maar je kunt natuurlijk ook een boom uit je eigen tuin of omgeving kiezen. Gedichten kunnen tot 1 januari 2020 worden ingeleverd. De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury onder voorzitterschap van Margreet Schouwenaar. De winnaars worden zondag 2 februari tijdens de nationale gedichtenweek bekendgemaakt in de bibliotheek in het centrum van Alkmaar.

Mooie prijzen te winnen

De eerste prijs is een schrijfworkshop bij Margreet Schouwenaar, de tweede en derde prijs een jaarabonnement voor Hortus Alkmaar. Een selectie van de gedichten wordt op bordjes in de hortus geplaatst bij de betreffende bomen.

Speciale wedstrijd voor kinderen, scholen en bso´s

Voor kinderen tot en met 15 jaar is er een speciale wedstrijd met het iets ruimere thema ´Groen´. De eerste prijs is een kinderworkshop voor acht kinderen bij Hortus Alkmaar, de tweede prijs een gezinskaart voor Hortus Alkmaar voor 2020, de derde prijs een boekenbon. Scholen en bso´s kunnen ook in klassen-/groepsverband een gedicht insturen. De eerste prijs is dan een rondleiding met de hele klas bij Hortus Alkmaar, de tweede prijs het boek ´Alle kinderen naar buiten´ en de derde prijs een schoolplein speurpakket. Voor kinderen is de uiterste inleverdatum 15 januari 2020.

Meer informatie

Gedichten kunnen worden gestuurd naar Hortus Alkmaar, Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar of naar info@hortusalkmaar.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten