Zesde editie DichtDruk laatste keer in Koekenbier

Zaterdag 23 november is het alweer tijd voor De zesde presentatie van DichtDruk staat zaterdag 23 november op het programma. Belangstellenden zijn vanaf 16.00 uur van harte welkom bij horecagelegenheid Koekenbier. DichtDruk is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier Alkmaar, in samenwerking met literair platform Reuring.

Zaterdag 23 november presenteren dichter Demi Baltus en kunstenaar Mirjam Oosterbaan als zesde DichtDruk duo hun werk. Ze worden omringd door de dichters Frans Terken, Joris Brussel & Meland Langeveld. Een muzikale bijdrage wordt verzorgd door singer/songwriter Jesse Dorrestijn.

Een ieder is  zaterdag 23 november van 16.00 tot 18.00 uur, van harte welkom bij Koekenbier, Kennemerstraatweg 16, te Alkmaar. De entree is gratis. Uiteraard mét nagesprek en ontmoeting met de kunstenaars. Dit is de laatste keer dat DichtDruk plaatvindt in Koekenbier, de volgende twee edities worden gepresenteerd in Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Alkmaar Centrum.

Over DichtDruk

Dichtdruk is een samenwerking van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en literair platform Reuring. Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maken acht verschillende duo's van dichters en grafici een uitgave. De opzet is een prikkelende manier om poëzie en grafiek te verbinden. Het leidt tot een nieuw product waarin dichters en grafisch kunstenaars elkaar tot inspiratie dienen. De stukken worden in beperkte oplage uitgebracht en te koop aangeboden, dit gaat op inschrijving. Hierin geïnteresseerd? Op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dichtdruk staat informatie over de verkoop, maar ook is hier meer achtergrondinformatie te vinden over het project, de kunstenaars en de dichters.

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten. Bibliotheek Kennemerwaard, stichting Vrienden van het Grafisch Atelier, stichting Grafisch Atelier Alkmaar.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten