De Staartmees.          
De Staartmees.           ((Foto: Paul Bannink))

Natuurwandeling in Alkmaarse Rekerhout

ALKMAAR - Dat ook de herfst er bijna weer op zit, is al duidelijk te merken. De meeste bomen zijn zonder blad komen te staan en laten hun fraaie vormen zien.

Het groen voor volgend jaar zit alweer verborgen in de nieuwe knoppen. Elke boom heeft ook zijn eigen knoppen, de één is zwart en staan twee aan twee, de ander is rood en staan om en om. Ook hebben alle bomen een eigen manier om de knoppen de winter door te laten komen. De IVN-Gids vertelt en laat dat zien tijdens de wandeling. Door de kale bomen is het open karakter van het park prachtig te zien, en alle vogels zijn nu goed te spotten.

Kramsvogel

Zo zijn nu trekvogels te zien zien zoals de Kramsvogel en Koperwiek. Deze vogels komen uit Scandinavië en Rusland om zich hier te goed te doen aan bessen van de meidoorn. Maar ook de staartmees is nu goed te zien en luister maar eens naar zijn specifieke zang(roep). In de Rekerhout is al dit moois te bewonderen op zondag 24 november.

De wandeling start vanaf de kinderboerderij om 10.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro, kinderen mogen gratis mee.

Meer weten? Bel dan naar 06-14171864 of kijk op www.ivnnkl.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten