(Foto: Jan Meurs)

Twee concerten Vocaal ensemble Dieci Cantanti

REGIO - Het Vocaal ensemble Dieci Cantanti onder leiding van Jan van Zelm geeft twee concerten met als titel: 'Dubbelportret in Harmonie - De vocale muziek van Gesualdo di Venosa en Francis Poulenc'.

Een programma met alleen werken van Gesualdo di Venosa en Francis Poulenc, heeft dat enige samenhang? Er zijn immers grote verschillen tussen beide componisten. En toch, wie zich wat langer verdiept in de muziek van deze grootheden, ontkomt niet aan de verwantschap die daaruit opklinkt. Op het eerste gehoor zijn beide componisten duidelijk te herkennen en te onderscheiden; de muziek van beide componisten heeft een volstrekt unieke harmonische eigenheid. Een paar samenklanken horen volstaat om hun 'toontaal' uit duizenden te herkennen. Daarnaast hebben beiden een ambivalente houding ten opzichte van de vernieuwingen die hun tijdgenoten in de muziek doorvoerden.

Uitdaging

Dieci Cantanti is dit keer voor de uitdaging gesteld om de 'toontaal' van deze twee componisten te doorgronden en de muziek tot leven te brengen. De zangers worden tijdens de repetities op het gebied van samenklank, stemvorming en zangtechniek op inspirerende wijze gecoacht door Jan van Zelm. Het vocaal ensemble heeft de ambitie om de muziek op een zo hoog mogelijk niveau te laten klinken. Voor de pauze zijn geestelijke werken van beide componisten te horen en na de pauze komen enkele van hun wereldlijke liederen aan bod.

Meer informatie

Tijd en plaats: zaterdag 30 november 2019, 20.15 uur: De Terp in Oudorp , Kerklaan 4. Zondag 1 december 2019, 15.00 uur, Oude Ursulakerk in Warmenhuizen, Dorpsstraat 93. Reserveren wordt aangeraden en kan via www.diecicantanti.nl of 06-10301986. Toegangsprijs: €15,/€12,50 (kinderen en CJP).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten