The Sidewinders.
The Sidewinders. ((Foto: aangeleverd))

Jazz in Alkmaarse Waterkant

ALKMAAR - De succesvolle serie jazzconcerten in Waterkant Alkmaar onder de titel Jazz op 301! gaat op volle kracht verder. Op deze inmiddels door velen geliefde plek brengt de concertserie veel vormen van live jazz op de planken.

Zondag 24 november wordt de originele Blue Note sound van The Sidewinders! Souljazz gepresenteerd. The Sidewinders spelen niets liever. En draaien de platen van hun helden grijs. Muziek uit begin jaren zestig, toen moderne jazz funky werd onder invloed van gospel, latin en boogaloo. Horace Silver, Lee Morgan, Hank Mobley en anderen maakten er naam mee op het beroemde Blue Note label. De sensatie die souljazz vijftig jaar geleden teweegbracht, brengen The Sidewinders terug live op het podium. Straight, snappy en swingend. Dat doen ze in Holland, maar ook in Parijs. De groove zo strak als de broekspijpen. De solo's even puntig als de schoenen! The Sidewinders zijn: Matthijs Willemsen: trompet, Eldert van Oosten: tenorsax, Bart van Os: piano, Marijn Mees: contrabas en Kees van Herk: drums. Super swingende live Jazz waar je bij wilt zijn!

De aanvang van het concert is 16.00 uur in De Waterkant aan de Kanaaldijk 301 in Alkmaar. Entree: vrij. Zie ook: F: facebook.com/waterkantalkmaar

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten