Ontdek de Winterkaravaan

Algemeen
De Belgische theatermakers Sien Vanmaele en Rani Decock
De Belgische theatermakers Sien Vanmaele en Rani Decock (Foto: Emil de Jong)

ALKMAAR - Karavaan brengt van 22 tot en met 29 december weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vierde editie; het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediënten: vijf nieuwe voorstellingen van jonge theatermakers, een expeditie op locatie en stamppot en winterbier. Het thema dit seizoen is Groeizucht. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 29 mei tot en met 7 juni 2020 plaatsvindt. Nu uitgelicht: 'KORST', een foodperformance die al kokend het klimaat probeert te redden, van de Belgische theatermakers Sien Vanmaele en Rani Decock.

Sien heeft een passie voor koken en theater en maakte eerder al de succesvolle voedselvoorstellingen 'Witlof from Syria' en 'Spijs voor Liefde'. Rani's passie voor duurzaam voedsel is haar met de paplepel ingegoten. Haar vader is een mosterddraaier en haar moeder werkt als professor aan universiteit Antwerpen in projecten die zich bezighouden met stadslandbouw, ecologisch telen en micro-farming. Het onderwerp van hun eerste voorstelling samen was dan ook snel duidelijk: koken, klimaat en theater. Zet je zintuigen open en laat je meenemen in deze geurige foodperformance boordevol meel, hoop en vuur. Nu het einde van de wereld wordt voorspeld, kruipen we samen met Sien en Rani in de keuken. Verdwaald tussen wat goed is en fout, proberen ze al kokend hoop te vinden. Ze beginnen bij waar het begon. Toen graan uit de aarde tezamen met water, lucht en vuur, brood werd. Deze voorstelling wordt niet apocalyptisch. Donker. Of zwart. Maar vol hoop, sparrengeur en tomatenkleur.

Eet je mee? De Winterkaravaan is in de leegstaande drukkerij aan de Edisonweg Alkmaar op zo 22, di 24, vr 27, za 28 en zo 29 december. Je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 – 18:30 uur of van 19:00 – 22:30 uur (op de 22e alleen de middag-editie). Kosten € 35,00 per persoon (incl. winters eten & drinken). Vrienden van Karavaan betalen € 32,50. Info en tickets op karavaan.nl.