Dubbelconcert Alkmaars PrachtKoor en Girls&Company

Algemeen
Dubbelwinterconcert  APK en Bjerjozka.
Dubbelwinterconcert APK en Bjerjozka. (Foto: aangeleverd)

Het Alkmaars PrachtKoor is een koor voor mensen met een verstandelijke beperking. Een van de doelen van de stichting Alkmaars PrachtKoor is de koorleden te laten schitteren op het podium en het publiek de talenten van mensen met een beperking te laten zien. Ook streeft de stichting integratie voor koorleden na. Zo ontstond het idee om elk jaar een koor uit te nodigen om samen een kerstconcert te verzorgen. Dit samen zingen tijdens het dubbelconcert is uiteraard optimale integratie voor koorleden en voor het publiek. Voorgaande jaren zongen andere Alkmaarse koren met het APK mee: zoals Blair, DonnAcappella, Bjerjozka ,Tadam!,Timeless Vocaal en Zizo. Deze concerten waren hartverwarmend en brachten ieder in een mooie kerststemming.

ALKMAAR - Het Alkmaars PrachtKoor en popkoor Girls&Company verzorgen vrijdagavond 13 december om 20.00 uur een winterconcert in Wijkcentrum Overdie. Muzikant Victor Posch verzorgt een gastoptreden.

Dit jaar valt de eer te beurt aan het Alkmaarse popkoor Girls & Company. Sinds 1986 repeteert  Girls&Company elke maandagavond vol enthousiasme in dorpshuis de Geist in Sint Pancras. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popsongs en Nederlandse nummers. Het koor zingt drie- vier-of vijfstemmig met piano begeleiding of a capella, onder de deskundige en enthousiaste leiding van dirigente Anita Rol.  Meer weten kijk op www.alkmaarsprachtkoor.nl en www.popkoorgirlsandcompany.nl

Wijkcentrum Overdie is te vinden aan van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar.