De romantische balletvoorstelling 'Het Zwanenmeer'
De romantische balletvoorstelling 'Het Zwanenmeer' ((Foto: aangeleverd))

Volop feestdagenvoorstellingen in Alkmaar

ALKMAAR - De dagen worden korter, het is weer tijd voor Sinterklaaswensen, bezieling en goede voornemens. Tijdens de gezelligste tijd van het jaar staan in TAQA Theater De Vest en in de sfeervolle Grote Kerk vele mooie voorstellingen en concerten op het programma. Geniet van prachtige klassieke (feest) concerten en dans, speciale kerstprogramma's, romantisch ballet en een mooie voorstellingen voor de hele familie. Of geef een voorstelling cadeau en laat je toegangskaarten extra feestelijk inpakken!

Wat is er heerlijker dan de feestdagen in te luiden met een theaterbezoek? De kerst kan pas beginnen als je 'Acoustic Christmas' van 3JS hebt gezien. Op 10 december brengen de drie heren slechts met piano, accordeon en basgitaar een prachtig concert met vele kerstliederen van lang geleden en nu. Voor liefhebbers van traditionele Ierse muziek en dans is 'An Irish Christmas' op zaterdag 21 december verplichte kost. Een afwisselende show boordevol zang, muziek en optredens, gebracht door wereldberoemde Ierse artiesten. Op 22 december schitteren Madeline Belle en Humphrey Campbell in een prachtig aangeklede Grote Kerk in een kerst-meezingconcert. Ze worden begeleid door pianist Cor Bakker.

Voor de hele familie

Ook aan de jongere theaterbezoekers wordt gedacht tijdens de feestdagen. Beleef met de hele familie een schitterende kerstmiddag met de romantische balletvoorstelling 'Het Zwanenmeer' van Ballet & orkest van de Staatsopera van Tatarstan. In de kerstvakantie staat verder de jeugdtheatervoorstelling 'Killie Billie (6+) van FroeFroe op het programma, en 'Op de Piratenboot' (3+), een nieuwe avontuurlijke voorstelling van Het Zandkasteel naar de populaire Z@ppeling- tv serie.

Prachtig klassiek en dans

In 'Sierra Oscar Foxtrot Tango', de nieuwste voorstelling van het NDT2, worden vier contrasterende choreografen uitgedaagd voor een verrassende mix. De voorstelling, te zien op vrijdag 13 december, wordt gedanst door de jonge dansers van NDT 2. Op zaterdag 14 december brengen koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk Alkmaar Monteverdi's verbluffende en kleurrijke 'Mariavespers' ten gehore. Het Nederlands Philharmonisch Orkest komt op donderdag 19 december naar Alkmaar. Het traditionele feestconcert staat dit jaar in het teken van muziek uit Amerika en Hongarije.

Meer informatie en toegangskaarten

Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor het complete aanbod tijdens de feestdagen en bestel nu de beste plaatsen. Alle prijzen zijn inclusief (pauze) drankje.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten