Toonkunstkoor Alkmaar
Toonkunstkoor Alkmaar ((Foto: aangeleverd))

Toonkunstkoor gaat swingen

ALKMAAR - Toonkunstkoor Alkmaar houdt zondag 15 december om 14.00 uur een concert in de Grote Kerk in Alkmaar. Het koor brengt drie prachtige werken uit van twee bijzondere componisten uit de 20ste eeuw. Het is een jubileumconcert, want het koor bestond op 1 september 2019 precies 145 jaar.

Ramírez brak in 1964 wereldwijd door met de Misa Criolla en Navidad Nuestra, twee werken in de Spaanse taal met Argentijnse ritmes. Dit wordt extra onderstreept door het Latijns-Amerikaans ensemble Los Criollos dat het koor met zang en muziek begeleidt. Stella Natalis, 'Ster van de geboorte', is echt een kerstcadeautje voor muziekliefhebbers dat Karl Jenkins, geboren in Wales, in 2009 componeerde. Jenkins schreef het werk voor sopraan, koor en orkest, waarbij de trompet een hoofdrol speelt. In de twaalf delen arrangeert Jenkins kerstliederen van over de hele wereld en twee psalmen. Hij laat zich ook inspireren door Zoeloeteksten die hij laat zingen midden in een vrolijke Christmas Carol.

Meer informatie op www.toonkunst-alkmaar.nl tel. 072 – 5818456.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten