Voor de derde keer vindt de derde Nationale Snertdag plaats.
Voor de derde keer vindt de derde Nationale Snertdag plaats. ((Foto: aangeleverd))

Eenzame ouderen aan de snert

ALKMAAR - Tegenwoordig is overal wel een dag voor en dus is er ook de Nationale Snertdag. De dag vindt plaats op zondag 8 december en is ontstaan omdat de feestmaand december voor lang niet iedereen een vrolijke periode is. De Nationale Snertdag moet mensen met elkaar verbinden. In Alkmaar kunnen belangstellenden om 16.00 uur terecht bij de Waag.

Het gaat bijvoorbeeld om eenzame ouderen. In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen 55-plussers eenzaam. Dit betekent dat één op de vier 55-plussers een eenzame decembermaand tegemoet gaat. Dit kan en moet anders dacht organisator Klup: "Door het hele land maken wij met elkaar van een snertdag een feestdag waarbij snert het verbindende middel is. Heel simpel maar toch effectief en gezellig! Na een succesvolle eerste en tweede editie keert de Nationale Snertdag terug op de tweede zondag van december. We verwachten dit jaar zo'n 750 snert-eters op 36 horeca locaties door heel Nederland". In Alkmaar kun je op zondag 8 december om 16.00 uur terecht bij De Waag. Een kop huisgemaakte snert kost vijf euro. Iedereen is welkom. Meer informatie www.nationalesnertdag.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten