Ton Adams.
Ton Adams. ((Foto: aangeleverd))

Topprestatie van Oudorper Ton Adams

OUDORP - Oudorper Ton Adams heeft onlangs in zijn eentje te voet zijn pelgrimstocht van Oudorp naar Santiago de Compostella in het noord-westen van Spanje volbracht. De afstand naar Santiago is ruim 2.000 km, maar omdat de tocht vlot verliep en zijn vrouw Agaath voor pas een week later de vliegreis had geboekt, is Ton maar even doorgelopen naar de stranden van Fisterra aan de westkust.

Na totaal 2.750 km en 86 dagen lopen kon Ton zijn Agaath weer in de armen sluiten. Op 3 augustus vertrok Ton uit Oudorp. Recent gepensioneerd en 67 jaren jong liep Ton de eerste dag meten al 48,5 km. Met een gemiddelde van ruim 32 km per dag, en dat 86 dagen achter elkaar, is deze wandeling met recht een topprestatie te noemen. Het zijn ruim 20 'Nijmeegse 4-daagsen' achter elkaar. En uiteraard met dezelfde pieken en dalen.

Waarom deze reis?

Ton had drie redenen: "Omdat ik het kan, omdat ik de tijd heb, en omdat Agaath geen 'nee' zei." De Sint Jacobsschelp, het symbool van deze pelgrimstocht, zichtbaar op de 17 kg wegende rugzak werd met regelmaat herkend en leverde mooie verhalen op. Na negen dagen passeerde Ton de Belgische grens, na twaalf dagen de Franse en na 57 dagen de Spaanse grens.

Schrijven

Tijdens de tocht bleek Ton een talent te hebben, namelijk schrijven. Zijn dagelijkse blogs zijn door een grote schare familie en vrienden met veel enthousiasme gelezen en al snel ontstond het idee er een verhalenbundel van te maken.
Tijdens een gezellige bijeenkomst op 24 november waarin Ton verslag deed van zijn reis werd hij door zijn beste vriend Piet Klaver verrast met het 148 pagina's tellende boek: Ton.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten