Hij komt terug: de kaaskerstboom.
Hij komt terug: de kaaskerstboom. ((Foto: aangeleverd))

Kaaskerstboom keer terug op Canadaplein

ALKMAAR - De kaaskerstboom keert terug op het Canadaplein. Wethouder Elly Konijn-Vermaas ontsteekt de boom donderdag 12 december om 18.00 uur. Tijdens de feestelijke ontsteking van de kaaskerstboom ontbreekt het niet aan kerstgedachten, lichtjes, kerstwensen, een kinderkoor, warme chocolademelk en natuurlijk een goed doel. Programma Het programma rond het aanlichten van de Kaaskerstboom is door Artiance en Alkmaar Marketing opgezet in een warme winterse sfeer.

Verhalenverteller Friso Vonder vertelt over het uitspreken van kerstwensen, en er worden door het kinderatelier lichtobjecten geplaatst onder de boom. Wethouder evenementen, Elly Konijn-Vermaas ontsteekt daarna de Kaaskerstboom en houdt een kort woordje. Het geheel wordt muzikaal omlijst door een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld kinderkoor. En natuurlijk kan iedereen genieten van de gratis warme chocolademelk. Kerstgedachte onder de boom Om de kerstgedachte te onderstrepen is dit jaar het thema 'Geef door' gekozen. Na het ontsteken van de kerstboom mag iedereen (gebruikt) speelgoed onder de boom leggen voor kinderen tot en met 16 jaar. Na het ontsteken van de kaaskerstboom worden de cadeaus aan het Leger des Heils geschonken. Mensen die (gebruikt) speelgoed willen geven maar er niet bij kunnen zijn, kunnen vooraf hun cadeaus inleveren. Dit kan tijdens openingstijden van zaterdag 7 tot woensdag 11 december aan de balie van Artiance. Warme Wintermaanden in Alkmaar Door de ontsteking van de kaaskerstboom luidt de wethouder tevens de Warme Wintermaanden in. Tijdens de Warme Wintermaanden die duren van 12 december tot en met 16 februari, worden allerlei gezellige en sfeervolle winterse evenementen georganiseerd in Alkmaar van kerstmarkten, stadswandelingen, kerstvoorstellingen, tot een ouderwetse winterfair. Alle informatie over de Warme Wintermaanden: http://alkmaarwintermaanden.nl/

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten