Fonte di Musica.
Fonte di Musica. ((Foto: Edith Waardijk) )

Kerstconcert Fonte di Musica in Oudorp

OUDORP - De kersttijd komt er aan en iedereen beleeft die op z'n eigen wijze. Daarom brengt Fonte di Musica een kerstconcert met muziek uit een veelkleurig palet. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne versie als ook minder bekende muzikale pareltjes. Maar altijd staat de geboorte van het Christuskind centraal. Letterlijk, want het Grote Wonder, oftewel 'Magnum Mysterium' is, net als het kerstconcert van 2018, ook nu de basis van dit kerstconcert.

Enkele traditionele kerstliedjes zijn in een modern jasje gestoken. Hiervan worden 'Hoe leit dit kindeke' en 'Herders, hij is geboren' uitgevoerd. Ook van recente datum is 'I wonder as I wander' van John Rutter. Verder komen zowel Engelse Christmas carols als Duitse werken van Schu¨tz en Bach aan bod, maar ook een traditioneel Zweeds kerstlied en een lief 'Twinkle, little star'. Kortom, een concert met 'voor elck wat wils' dat bezoekers helemaal in de kerststemming brengt.

Fonte di Musica

Dit Noord-Hollands dubbelkwartet bestaat pas sinds 2016 maar elk lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mocht in 2017 al tijdens hun tweede optreden de publieksprijs van het Hoornse festival 'Oude Muziek Nu' in ontvangst genomen worden. De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waardoor er ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen.

De Terp

Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht. Zondagmiddag 15 december verzorgt Fonte di Musica een concert in De Terp, aan de Herenweg 4 in Oudorp. Aanvang 15.00 uur.

Zie voor overige informatie onder andere optredens www.fontedimuscia.nl

 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten