Werk van Arie Spaarman.
Werk van Arie Spaarman. ((Foto: aangeleverd))

De Winterschilders in Museum In 't Houten Huis

DE RIJP - Het Schermereiland met zijn fraaie landschapstaferelen en rustieke plaatsen, leent zich uitstekend voor wintertaferelen. Uiteenlopende kunstschilderende huisschilders hebben dit in een schilderij vastgelegd. Uit de collectie van Museum In 't Houten Huis zijn een aantal van die werken, vooral van vader en zoon Spaarman, vanaf heden tot eind januari te zien onder de titel De Winterschilders.

Willem Spaarman (1848-1917) en zijn zoon Arie (1883-1971) zijn in De Rijp en omgeving begrippen. De productieve schilders bekwaamden zich in dorpsgezichten en landschappen, ook in wintertooi. De titel Winterschilders verwijst vooral naar hen; in het dagelijks leven waren zij huis- en rijtuigenschilders. In de wintertijden moeten deze broodschilders hun kost verdienen met het uitoefenen van de schilderskunst. De schilderijen leveren mooie plaatjes op in een jaargetijde waarin de winter kan toeslaan maar wellicht ook doet verlangen naar die ouderwetse winters. Het publiek kan zich vanaf heden tot en met eind januari 2020 warmen aan deze kunstvorm.

Museum In 't Houten Huis is te vinden aan Tuingracht 13 in De Rijp. Meer informatie via www.houtenhuis.nl of 0299 671286.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten