Ontdek de Winterkaravaan

Algemeen
'God in de nacht'.
'God in de nacht'. (Foto: (foto: Emil de Jong))

ALKMAAR - De Winterkaravaan brengt van 22 tot en met 29 december weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vierde editie; het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediënten: vijf nieuwe voorstellingen van jonge theatermakers, een expeditie op locatie en stamppot en winterbier. Het thema dit seizoen is Groeizucht. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 29 mei tot en met 7 juni 2020 plaatsvindt. Vandaag uitgelicht: 'God in de nacht', waarin theatermakers Kathlyn Wuyts en Momo Samwel in een mix van een misviering en een dance-feest op zoek gaan naar vormen van troost.

In deze muzikale theatervoorstelling gaan theatermakers Momo Samwel en Kathlyn Wuyts op zoek of we er nou goed aan hebben gedaan dat we niet meer allemaal in één verhaal geloven. Tot niet eens zo heel lang geleden geloofden we in Nederland massaal in één en hetzelfde verhaal: dat er een God is. Was het dan zo fout om onszelf te troosten met een mooi verhaal? En welke vervangers hebben we hiervoor gevonden? Een misviering en een dance-feest, ze lijken best op elkaar. We hebben de kerken vervangen door loodsen, podia, en festivalterreinen, het licht wat door glas-in-loodramen naar binnen sijpelt hebben we vervangen voor flitsende lichtshows, het galmen van het orgel werd vervangen door het trillen van de bas, we aanbidden de DJ's achter hun altaar. Beiden events gaan ze erom dat je even deel bent van iets groters, iets waarin je kunt verdrinken, iets wat troost biedt en je laat ontsnappen aan het alledaagse. 'God in nacht' is geen misviering, maar eigenlijk niets anders dan dat.

De Winterkaravaan is in de leegstaande drukkerij aan de Edisonweg Alkmaar op zo 22, di 24, vr 27, za 28 en zo 29 december. Je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 – 18:30 uur of van 19:00 – 22:30 uur (op de 22e alleen de middag-editie). Kosten € 35,00 per persoon (incl. winters eten & drinken). Vrienden van Karavaan betalen € 32,50. Info en tickets op karavaan.nl.