Alkmaar is klaar voor de Warme Wintermaanden.
Alkmaar is klaar voor de Warme Wintermaanden. ((Foto: Marcel Witte Fotografie))

Rectificatie 'Alkmaar omarmt warme wintersfeer'

ALKMAAR - In het Alkmaars Nieuwsblad van woensdag 11 december en op de website van Rodi Alkmaar zijn in het artikel 'Alkmaar omarmt warme wintersfeer' per abuis activiteiten met verkeerde data gepubliceerd. Hierbij het artikel met de correcte data.

Sneeuw, kou, ijs? Alkmaar omarmt de wintersfeer en gaat de de koude elementen te lijf met een warm en gezellig programma. Kijk voor het volledige overzicht op www.alkmaarprachtstad.nl/warmewintermaanden. De Oude Stad staat 14 en 15 december in het teken van een Winterfair met vuurschalen, waarboven bezoekers marshmallows roosteren. Verder kunnen ze lekkers kopen bij een van de kraampjes op de Mient, terwijl een kerstkoor de muziek verzorgt. De versierde etalages zijn opgeluisterd met wintergedichten. Bezoekers kijken vanaf de kant naar de operazangeres die in haar gekleurde en verlichte jurk aria's van Mozart en Pucchini zingt op het water bij het Waagplein. Op het Waagplein is deze dagen een kerstmarkt, met optredens van kerstkoren en een zingende kerstman. Kinderen kunnen meedoen met leuke activiteiten zoals kerstballen beschilderen en een kijkje nemen bij de diertjes in de 'levende kerststal'. Verder zijn 18 december de opnames voor Joris' Kerstboom op het Waagplein, gepresenteerd door Joris Linssen.

Shopping Night Kersteditie

Voor wie echt bijzonder wil shoppen is er zaterdag 21 december de Shopping Night Kersteditie. Deze avond kunnen bezoekers tot 22.00 uur hun kerstinkopen doen. Naast dat de winkels extra lang open zijn, is er ook van alles te zien en te doen. Ook op theatervlak is er van alles te beleven. Zo presenteert de Winterkaravaan weer vijf theatervoorstellingen. De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd: theater, een expeditie op locatie, smakelijke stamppot en winters bier. Begin volgend jaar is het van 14 tot en met 16 februari 'Wonderlicht'. Een nieuw festival dat bezoekers meeneemt voor een magische avondwandeling over het historische Bolwerk. Langs bakens van licht en vuur zijn er internationale theateracts.

Kijk voor het volledige programma op www.alkmaarprachtstad.nl/warmewintermaanden.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten