'We zijn een luxe snoepwinkel'

Partnerbijdrage
Over de aanstaande kerstshow vertelt Sijm: ''De bal ligt voor het doel. Het is nu tijd om deze binnen te schieten.''
Over de aanstaande kerstshow vertelt Sijm: ''De bal ligt voor het doel. Het is nu tijd om deze binnen te schieten.'' (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Puur genieten. Een betere omschrijving voor de feestelijke kerstshow van Circus Sijm bestaat niet. De circustent staat in december traditiegetrouw in Heerhugowaard, maar ook op drie locaties centraal in de regio’s die voorheen in de zomer werden aangedaan. Hekkensluiter van het tournee is Heerhugowaard (Strand van Luna). Hier zijn van 25 december tot en met 5 januari in totaal 19 shows. Kaarten voor het Noord-Hollands Wintercircus zijn nog verkrijgbaar via circussijm.nl. ‘’Het is een feestelijke feel-good show voor de hele familie. Mensen krijgen de sfeer en gevoel dat ze verwachten’’, vertelt organiserend brein Alex Sijm, die op vierjarige leeftijd vastberaden zei: ‘Ik word circusdirecteur’. Inmiddels bestaat zijn circusimperium al bijna twintig jaar.

‘’Kaartverkoop gaat in recordsnelheid’’

‘’Wat mensen kunnen verwachten? Duizenden lampjes, dansende kerstbomen en circusacts van ongekende klasse’’, legt Sijm uit, die vol enthousiasme uitkijkt naar de decembershows. De één kent Sijm als dé ideale ‘host’ tijdens een show. De ander als hét creatief zakelijke brein achter diverse succesvolle circusproducties, maar bovenal is Alex iemand die gewoon doet wat hij leuk vindt. De jongen die ooit droomde van zijn eigen circus en deze nu heeft. Indrukwekkend. ‘’Alles is mogelijk. Leef je droom’’, glundert Alex, die - hoe kan het ook anders - als circusdirecteur drie dingen tegelijk doet in zijn kantoor en grijpt naar zijn rinkelende telefoon. ‘’Momentje hoor. Elk ogenblik kunnen artiesten arriveren uit Oekraïne.’’ Hij verontschuldigt zich en typt nog wat af op de computer met de telefoon klemmend tussen schouder en oor. ‘’Koffie?’’

Spannend

Al bijna twee decennia lang - volgend jaar jubileert Circus Sijm met het 20-jarig bestaan - tovert Alex Sijm de meest spectaculaire en sfeervolle circusproducties uit de hoge hoed. Een vaste groep medewerkers - bestaande uit onder meer een creatief team - maar ook een uniek ensemble van artiesten voor elke productie staat klaar om er het beste van te maken. ‘’Of ik er weleens wakker van lig? Jazeker. Ik kan het wel iets meer loslaten dan vroeger. Je moet mensen ook de ruimte geven. Hoe dan ook, het is altijd weer spannend.’’ Over de aanstaande kerstshow vertelt Sijm: ‘’De bal ligt voor het doel. Het is nu tijd om deze binnen te schieten. Het creatieve team is al met de volgende show bezig; zo moet je altijd vooruitdenken.’’

Al jaren produceert Sijm geweldige shows en de mensen blijven terugkomen. Sijm: ‘’De kaartverkoop gaat heel goed, je kunt gerust spreken van een recordsnelheid.”

Lees verder pagina 3.