Mooi reisverhalen in De Alkenhorst.
Mooi reisverhalen in De Alkenhorst. ((Foto: aangeleverd))

Noorwegen en Zweden centraal in De Alkenhorst

ALKMAAR - In Huis van de Wijk De Alkenhorst in De Hoef worden elke twee maanden verhalen verteld aan de hand van kwaliteit foto's. Het Wijksteunpunt wil hiermee een gelegenheid creëren voor wijkbewoners van Alkmaar West om hun foto's of films aan een groter publiek te laten zien ter informatie en inspiratie. Zondag 26 januari zijn bezoekers weer welkom van 14.00 tot 16.30 uur voor een inspirerende presentatie. Een reisverhaal met prachtige films van Noorwegen en Zweden

In De Alkenhorst vertelt cineast Bob Groot met een filmverslag over zijn campingreis door Zweden en Noorwegen in 2016. "De eerste camping ligt bij Frederikshaven in Denemarken. Van hieruit gaan we met de boot naar Göteborg in Zweden. Hier brengen wij een bezoek aan de stad Stockholm en kijken we naar de aflossing van de wacht. Na een bezoek aan de stad Mora ligt de laatste camping Idre in Zweden, waar we een mooie rit maken naar de hoogste waterval van Zweden. Vervolgens Noorwegen met de mooie bergen en fjorden en de camping bij Andelsnes. Met de prachtige autorit de 'Trolstigen' en de mooie watervallen, is het echt genieten. Verder een reisdag naar het fjordenlandschap bij Stryn. Hier maken wij een treinrit met de beroemde Flamsbana naar het Myrdal. De reis naar de volgende camping bij de stad Gol gaat door een prachtig natuurgebied, met een mooie staafkerk en een echte glasblazerij. Met een rit naar Göteborg voor de veerboot naar Denemarken, keren wij weer huiswaarts. Het is een prachtige reis door een heel mooi stuk natuur."

De toegang bedraagt € 2.50 (incl. koffie/thee). De Alkenhorst is te vinden aan Schelfhoutlaan 4 in De Hoef. De organisatie zoekt nu al fotografen voor reisverhalen volgend jaar. Meer informatie via voorzitter@dealkenhorst.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten