Kick off Alkmaar Fietst

Algemeen
Alkmaar fietst.
Alkmaar fietst. (Foto: Piixabay.com)

ALKMAAR - In een steeds drukker wordende stad wordt de fiets een onmisbaar vervoersmiddel. De gemeente Alkmaar investeert in blijvende fietsinfrastructuur en stimuleert inwoners om te blijven fietsen. Om het jaar van de fiets af te trappen viindt donderdag 30 januari een kick-off plaats op bedrijventerrein Beverkoog. De kick-off is van 12.30 – 14.30 uur voor het pand op de locatie van Bredewijn Kantoormeubelen aan de Berenkoog 95. Alle ondernemers en werknemers van de Beverkoog zijn welkom een kijkje te komen nemen.

Tijdens de aftrap zijn er verschillende sportieve fietsactiviteiten, zoals een Slow Bike race en een activiteit voor kinderen, georganiseerd door Alkmaar Sport. Hans de Boer tweewielers is aanwezig om kleine reparaties uit te voeren aan uw fiets. Wethouder Marcel van Zon zal het jaar van de fiets officieel aftrappen met de voorzitter van de bedrijvenvereniging Beverkoog Hendrik Goeman Borgesius.

Bedrijventerrein Beverkoog

Bedrijventerrein Beverkoog is bewust gekozen als locatie voor de kick-off van Alkmaar Fietst. Wethouder Marcel van Zon: 'Uit onderzoek blijkt dat nog veel mensen de auto pakken voor het werk terwijl de afstand ook prima met de fiets te overbruggen is. Samen met de bedrijvenverenging wil de gemeente aandacht geven aan het verder stimuleren van de fiets onder werknemers. Bij de kick-off zal er ook een lokale fietsenmaker aanwezig zijn die kleine reparaties kan uitvoeren. Zo kan een klein defect aan de fiets ook geen reden meer zijn om de fiets te pakken!'. Het college heeft de gemeenteraad in 2019 toegezegd in het verlengde van het coalitieakkoord en het EK Wielrennen een traject op te zetten dat zich richt op de fiets. Concrete maatregelen zijn onder andere het aanpakken van onveilige kruispunten, uitbreiden van stallingsmogelijkheden en het stimuleren van recreatief fietsen.