Het Speelbos van Sanne Zweije.
Het Speelbos van Sanne Zweije. ((Foto: aangeleverd))

Peuters centraal in De Vest

ALKMAAR - De Vest vormt woensdag 22 januari het decor voor het Peuterfestival. De speciale theaterspeeltuin heeft dit keer het thema 'Prentenboekenstad' en dus schuift ook Bibliotheek Kennemerwaard aan. Tijdens het PeuterVestival kunnen peuters met hun (groot)ouders op theateravontuur bij één van de vier theatervoorstellingen.

Theaterspeeltuin en voorstellingen voor 2 tot 4 jaar

Deze dag is de theaterfoyer veranderd in een creatief Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is. In deze theaterspeeltuin kunnen de peuters naar hartenlust spelen. En zijn ze even moe? Dan kunnen ze de knusse voorleeshoek van Bibliotheek Kennemerwaard opzoeken, waar de leukste prentenboeken worden voorgelezen. Natuurlijk zijn er tijdens het festival mooie en spannende voorstellingen te zien, zoals 'Moes' over een appelboom en allerhande keukengerei, 'Tik Tak Slaap' geïnspireerd op 'Welterusten Kleine Beer' van en 'Papier' waarin drie dansers de peuters meenemen in een landschap van papier. Ook kunnen kinderen mee tekenen aan een groot kleurtapijt tijdens Het Kleurfeest, onder begeleiding van tekenaars en een muzikant. Maar bovenal komt wegens succes theatergroep 4Hoog terug naar Alkmaar met STIP. Een ontroerende, lieve en zachte voorstelling die vooral verwondert. Zo mooi hoe een pluizige bol tot leven komt en wat het losmaakt bij de kleintjes in het publiek.

Meer informatie

Een kaartje voor een voorstelling kost € 10,- (incl. limonade) en geeft gratis toegang tot de speeltuin. Voor en na de voorstellingen is er alle gelegenheid om te spelen. Het theater is geopend voor het festival tussen 8.45 en 12.30 uur. Meer informatie en kaarten via www.taqatheaterdevest.nl,

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten