Lezing over ontstaan Schoorlse Duinen

Algemeen
Lezing over Schoorlse duinen bij molen de Gouden Engel.
Lezing over Schoorlse duinen bij molen de Gouden Engel. (Foto: (Archieffoto RM) )

KOEDIJK - Natuurgids Pim Weeda uit Hargen heeft zich tijdens en na zijn eindwerkstuk van de gidsencursus bij het IVN, steeds meer verdiept in het ontstaan van de Schoorlse Duinen.

Waar komt het zand vandaan, waarom zijn deze duinen zo hoog en breed? Het zijn enkele van de onderwerpen die bij het onderzoek naar voren kwamen. In de presentatie laat hij zien hoe deze duinen zijn ontstaan en welke antwoorden hij gevonden heeft. Natuurlijk komt het gebied ten noorden en oosten van de Schoorlse Duinen ook ter sprake, zij vormen immers de zuidgrens van het Waddendistrict en hun ontstaan kan niet los gezien worden van de ontstaansgeschiedenis van de Schoorlse Duinen.

Molenschuur

De lezing door Pim Weeda is geïnitieerd door de Historische Vereniging Koedijk en vindt plaats op maandag 20 januari in de Molenschuur bij molen 'de Gouden Engel'. Adres: Kanaaldijk 235-236 te Koedijk. De zaal is open om 19.30, aanvang 20.00 uur. Vooraanmelding is verplicht. Plaatsen kunnen worden gereserveerd bij Ruud Schouten, telefoon: 072-5612877 (na 19.00 uur). Of per e-mail naar : hvkevenementen@gmail.com.

De lezing is voor iedereen toegankelijk maar leden van de vereniging krijgen voorrang bij verdeling van de beschikbare plaatsen. Toegang is gratis.