Creatieve Universiteit Alkmaar gaat de stad in!

Algemeen
'Lang niet iedereen in Alkmaar heeft een 'thuis'.
'Lang niet iedereen in Alkmaar heeft een 'thuis'. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Naast een serie workshops biedt Creatieve Universiteit Alkmaar ook veldwerksessies aan. Tijdens het Veldwerk worden deelnemers meegenomen naar verrassende 'leerplekken' in de stad. Daar gaat men actief aan de slag met een vraagstuk en het bedenken en implementeren van creatieve oplossingen. Deze keer wordt inloophuis De Zwaan bezocht en wordt nagedacht over hun 'daklozentour'.

"Lang niet iedereen in onze stad heeft een 'thuis'. Daarom zijn we blij dat we onze gasten de sfeer van zo'n thuis kunnen bieden. Wie heeft dat niet nodig?" Aan het woord is Marleen Kramer, coördinator van Inloophuis de Zwaan aan de Oudegracht in Alkmaar. Het inloophuis is er voor een groep van circa 25 mensen in Alkmaar die thuisloos zijn en vaak ook psychische problematiek kennen. Veel van deze mensen zijn hun vertrouwen in bestaande instituties kwijt. Voor hen is het belangrijk dat 'presentiewerkers' zoals Marleen en collega Clarine Jansen van Reakt vooral aanwezig zijn en met hen in gesprek gaan. Vanuit de dialoog ontstaat verbinding en mogelijk ook een nieuw perspectief voor de thuisloze.

Bijzonder verhaal

Creatieve Universiteit Alkmaar wil deelnemers, studenten en docenten in contact brengen met plekken in Alkmaar met een bijzonder verhaal, waaronder de Zwaan en haar doelgroep. "Samen helpen we De Zwaan om te innoveren en nog mooier en creatiever te worden. We leveren een bijdrage aan een project dat in de maak is." Clarine en Marleen hebben, samen met koepelorganisatie Parnassia, het idee gevat om een 'daklozentour' te ontwikkelen. Dit kan bijdragen aan een andere beeldvorming van het daklozenbestaan in Alkmaar. De veldwerksessie in De Zwaan vindt plaats op dinsdagavond 28 januari. Betalen doe je met jouw waardevolle inzichten & skills. Het aantal veldwerkplekken is beperkt, workshopvolgers krijgen daarom voorrang.

Kom ook 28 januari naar de Veldwerksessie. Meer info en aanmelden via www.creatieveuniversiteitalkmaar.nl.