(Foto: aangeleverd)

Nationale Voorleesdagen in Alkmaarse biebs

ALKMAAR - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek. De toegang is gratis. In de bibliotheek in De Mare wordt woensdag 22 januari om 10.00 uur voorgelezen. In de bibliotheek in Overdie wordt het boek woensdag 22 januari voorgelezen om 15.00 uur. In de bibliotheek in Alkmaar Centrum op donderdag 23 januari om 10.00 uur met medewerking van wethouder Elly Konijn. En er wordt nog een keer voorgelezen op donderdag 30 januari om 10.00 uur in bibliotheek in Alkmaar Oudorp.

Poppentheater Belletje Sterk

De voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het boek Moppereend. Deze voorstelling is te bezoeken op zaterdag 1 februari in de bibliotheek in De Mare om 10.30 uur en op zondag 2 februari om 15.00 uur in Alkmaar Centrum. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Ballonnenfeest met Juf Monique

Samen met Juf Monique van de Clown en de Koffer worden de mooiste dingen van ballonnen gemaakt, zoals figuren uit het boek Moppereend. Niet alleen luisteren maar vooral zelf doen! Een echte ballonworkshop voor iedereen van klein tot groot met vele ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Na afloop gaat iedereen met een mooie ballonfiguur naar huis. Juf Monique bezoekt de bibliotheek in Alkmaar Oudorp op maandag 27 januari om 15.30 uur en de bibliotheek in Overdie op dinsdag 28 januari om 15.30 uur. De toegang is € 2,50 (kinderkaartje).

PeuterVestival

TAQA Theater De Vest organiseert woensdag 22 januari het PeuterVestival. De bibliotheek is hier ook vertegenwoordigd en er wordt voorgelezen van 09.30 van 12.00 uur, onder andere uit het prentenboek Moppereend. Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Ook krijgen de kinderen het vingerpoppetje Moppereend. Kinderen die de activiteiten bezoeken krijgen ook het vingerpoppetjes (zolang de voorraad strekt).

Reserveren voor activiteiten

Om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om activiteiten van tevoren te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten