Meer bezoekers namen in 2019 een kijkje in Museum in 't Houten Huis.
Meer bezoekers namen in 2019 een kijkje in Museum in 't Houten Huis. ((Foto: aangeleverd))

groei bezoekers Museum In 't Houten Huis

Meer bezoekers Museum In 't Houten Huis

DE RIJP - Museum In 't Houten Huis groeide in 2019 qua bezoekersaantallen met 14%. Totaal bezochten bijna 6250 bezoekers het museum, inclusief raadhuis in Graft en museumboot Maria Lijntje.

"Dat is een mooie toename", aldus Erik Luik, conservator van het museum. De tentoonstellingen over slibaardewerk en schilder Sebastiaan Groot plus de nieuwe museumjeugduniversiteit hebben hieraan bijgedragen. De cijfers waren nog wat beter geweest als niet het bezoek aan raadhuis Graft was afgenomen evenals het varen met de Maria Lijntje. "We gaan volgend jaar experimenteren door de toegang tot het raadhuis Graft gratis te maken maar wel een opvallende fooienpot neer te zetten. Ook gaan we vaararrangementen met de Maria Lijntje opzetten om meer liefhebbers aan boord te krijgen." Ook de winteropenstelling van het museum, dinsdag tot en met zondag werpt zijn vruchten af. "Voorheen waren we tussen oktober en april alleen op zondagmiddag open. Nu kunnen meer mensen genieten van de vaste presentatie en de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in deze regio.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten