Inwoners en ondernemers Alkmaar denken mee over duurzame energie.
Inwoners en ondernemers Alkmaar denken mee over duurzame energie. ((Foto: aangeleverd))

Ideeën nodig voor duurzame energie

ALKMAAR - Nederlandse gemeenten hebben in 2019 afspraken gemaakt om samen verdere opwarming van de aarde te voorkomen: het Klimaatakkoord. De afspraken gaan onder andere over het energieverbruik en de opwek van duurzame energie. De gemeente Alkmaar is samen met de regio actief aan de slag om deze doelstellingen te behalen. Wij nodigen inwoners en ondernemers uit om hieraan mee te werken.

De opwek van duurzame energie is in Nederland al op veel plekken zichtbaar. Ook in Alkmaar. Veel mensen isoleren hun woning of nemen andere duurzame maatregelen. Op bedrijventerrein de Boekelermeer worden duurzame manieren van energieopwekking ontwikkeld. Toch zijn we er daarmee nog niet en moet er verder worden nagedacht om energie duurzaam te krijgen, bijvoorbeeld met zon en wind. Alle gemeenten in Nederland zijn nu aan het uitzoeken hoe en waar die duurzame energie kan worden opgewekt. Dit doen gebeurt met Regionale Energiestrategieën. Gemeente Alkmaar is onderdeel van de regio Noord-Holland Noord. De gemeente vraagt inwoners en ondernemers om een avond mee te werken. Nadenken over hoe wij samen met onze buurgemeenten meer duurzame zon- en windenergie kunnen opwekken. Zodat we uiteindelijk geen fossiele brandstoffen, zoals steenkool aardgas en olie, meer nodig hebben.

De bijeenkomsten zijn op 21 januari in Dorpshuis onder de Boom in De Rijp, op 28 januari in de Grote Kerk in Schermerhorn en op 30 januari in het Stadhuis van Alkmaar. De avonden beginnen om 19.00 uur. Iedereen mag meedoen. Er wordt niet gevraagd om technische plannen te beoordelen of een keuze te maken. Vooral meningen en ideeën zijn belangrijk. Aanmelden kan via managementondersteuning@alkmaar.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten