Wie maakt de lekkerste snert van Nederland.
Wie maakt de lekkerste snert van Nederland. ((Foto: aangeleverd))

NK snertkoken in Zuidschermer

ZUIDSCHERMER - De een gruwelt ervan de ander vindt het heerlijk: snert. Maar wie maakt nu de lekkerste snert van Nederland? Die vraag staat zaterdag 25 januari centraal tijdens de Streekproductenmarkt bij Boer Ted aan Zuidervaart 131 in Zuidschermer. En dat betekent pruttelende pannen erwten, uien, aardappel, prei, wortelen, knolselderij én één of meer geheime ingrediënten. Het NK snertkoken begint om 10.00 uur. Wie er uiteindelijk met de snertbokaal 2020 vandoor gaat, bepaalt een vakkundige jury.

Bezoekers kunnen in de schuur van Boer Ted en Nicoline Vaalburg uit Zuidschermer snert komen ruiken, proeven en beleven, maar ook van andere mooie producten uit Noord-Holland. Het is een gezellige en leerzame dag voor jong en oud. Er is een boerenstreekmarkt met diverse kraampjes, waar men met de boeren en telers in gesprek kan gaan en lokale producten kan kopen. Er is verder een horecahoek met muziek. Bezoekers kunnen verder zien hoe knolselderij gewassen en verpakt wordt en er staan diverse machines om op te klimmen. Na de prijsuitreiking om circa 14.30 uur speelt Boer Ted zelf met zijn band Ratrace. Wie zelf mee wil doen met het snert-event kan zich aanmelden via snertevent@boerted.nl. Meer informatie via www.boerted.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten