Architectuurlezing 'De houten revolutie'.
Architectuurlezing 'De houten revolutie'. ((Foto: aangeleverd))

Architectuurlezing 'De houten revolutie'

ALKMAAR - Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt dinsdag 28 januari de lezing 'De houten revolutie', verzorgd door Ard-Jan Lootens (Solid Timber, Utrecht). De lezing vindt plaats in de Pleinzaal van Theater De Vest aan Canadaplein 2 in Alkmaar. De toegang bedraagt 5 euro; vrienden mogelijk voor 3 euro naar binnen.

Bouwen met natuurlijke materialen zit in onze genen volgens Solid Timber. Daarom werkt het bureau met natuurlijke manieren van construeren en gebruikt het bij al zijn projecten de meest veelzijdige- en hernieuwbare grondstof die de aarde te bieden heeft: hout. Aan de hand van diverse projecten met een volledige constructie in hout (CLT in combinatie met gelamineerd hout) wordt een overzicht geschetst van recente ontwikkelingen in massieve houtbouw. Er is aandacht voor de mogelijkheden van houtbouw om als gestandaardiseerde, circulaire bouwmethode de CO2-emissie in de gehele bouwsector significant terug te dringen. Met de eerste hoogbouwprojecten in hout (tot hoogtes van circa 85 meter) wordt door velen al gesproken over een mogelijke 'houten eeuw', maar vooralsnog beslaat het marktsegment van houtbouw in Nederland niet meer dan circa vijf procent; waarvan massieve houtbouw (met gebruik van CLT) in 2020 mogelijk één procent zal zijn.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten