(Foto: )

Alkmaar in de ban van poëzie

ALKMAAR - De bibliotheken van Kennemerwaard staan van 25 januari tot en met 2 februari stil bij de poëzieweek. Er staan diverse poëtische activiteiten in de vestigingen op het programma, zoals een workshop dichten, poëzie met muziek en optredens van diverse dichtersgroepen. Belangstellenden zijn welkom om te komen kijken, luisteren en mee te dichten.

Reuring presenteert zaterdag 25 januari van 16.00 tot 18.00 uur samen met het Grafisch Atelier en Bibliotheek Kennemerwaard de 7e editie van DichtDruk. Een project waarbij een kunstenaar en dichter tot een spannende en uitdagende samenwerking komen en het eindresultaat tonen. Kunstenaar Charlotte Samuels en dichter Martin Wijtgaard hebben samengewerkt voor deze aflevering. Tijdens de presentatie zijn er optredens van Robin Veen en Elly Stolkwijk. De muziek wordt verzorgd door singer/songwriter Annemarie Brijder. De toegang is gratis.

Dichtersgilde

Het Alkmaars Dichtersgilde is in de tien jaar van haar bestaan niet meer uit Alkmaar weg te denken. Op de landelijke Poëziedag - donderdag 30 januari - presenteren zij zich vanaf 15.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. De voordrachten worden afgewisseld met livemuziek. De toegang is gratis. Margreet Schouwenaar en Bibliotheek Kennemerwaard maken op zondag 2 februari bekend wie de winnaars zijn van de gedichtenwedstrijd met het thema Bomen. De prijsuitreiking is in de bibliotheek in Alkmaar om 14.30 uur.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten