Margreet en Theo Bootsma.
Margreet en Theo Bootsma. ((Foto: Vincent de Vries))

'Ze krijgen mij niet snel klein'

ALKMAAR - Om materiële zaken geven Margreet en Theo Bootsma uit Alkmaar geen moer. In de gezellige huiskamer vol derde-, vierde- en vijfdehands spullen wordt de heerlijke koffie 'ouderwets' opgeschonken als Margreet enthousiast vertelt over haar project: samen met Theo twee keer de Alpe d'HuZes beklimmen. Ze lopen 4 juni als Team BikkEL voor hun overleden schoonzus Ellen. De benefietmiddag in museum Broekerveiling op 16 februari moet zo veel mogelijk geld opbrengen voor het KWF.

Margreet - in het dagelijks leven thuiszorgmedewerker - is een bekende Alkmaarse, want ze heeft al vier boeken op haar naam staan. Altijd gaat de opbrengst naar goede doelen. Zo ging er onder meer geld naar de G-sport van voetbalvereniging Koedijk en naar de Stichting Against Cancer. "Het is een beetje wie Theo en ik zijn. We helpen gewoon graag andere mensen en als we zo ons steentje bij kunnen dragen doen we dat graag." Het stel liep vorig jaar de eerste keer de Alpe d' HuZes. Theo: "Deelnemers kunnen kaarsen kopen en als je dan 's ochtends vroeg in het donker die duizenden lichtjes de berg op ziet gaan, krijg je gewoon kippenvel. Wát een indrukwekkend gezicht. Onderling is er veel saamhorigheid; je voelt niet alleen heel sterk, maar merk je ook aan de behulpzaamheid van mensen. We lopen voor mijn schoonzus Ellen. Ze was nog maar 51 jaar toen ze overleed."

Streefbedrag

Het streefbedrag dat we op willen halen is 5000 euro en dat moet volgens het stel lukken. "We zitten nu al op ruim 2800 euro, want we hebben al diverse acties gehouden. Zo verkochten we van de zomer al crepes op de camping. Daarnaast zijn we zo goed geholpen door bedrijven! Zo kregen we hulp van Avc computers en restaurant Uit India. Drukkerij Stuba stelde diverse Zaanse spullen beschikbaar en we kregen met Rick Romeijn kosteloos een personal trainer tot onze beschikking. Museum Broekerveiling stelde de zaal gratis beschikbaar en ook de artiesten werken volledig belangeloos mee. Zo zijn er deze middag optredens van Maarten Peters, Joost de Vries, Kimberly Hennipman en Swarte Sjonnie. De entree is gratis en bezoekers kunnen lootjes kopen om mee te dingen naar mooie prijzen, zoals koffie- en wijnpakketten. Er staan donatieboxen waar geld wordt opgehaald voor het KWF, want dat is waar het allemaal om draait."

UMC

Vorig jaar kregen we - via de organisatie van Alpe d'HuZes - een rondleiding op de radiologieafdeling van Utrecht Medisch Centrum. "Daar hebben we met eigen ogen kunnen zien hoe het opgehaalde geld besteed wordt. Daar werken ze met de meest moderne apparatuur. Mooi om te zien, maar tegelijkertijd is er nog zó veel geld nodig voor onderzoek. Vorig jaar is er totaal zo'n 12 miljoen euro opgehaald dus hopelijk kunnen we dat bedrag dit jaar overtreffen. Of het pittig wordt? Zeker weten! Je loopt alleen maar omhoog, dus je voelt je kuiten al snel. Bovendien ben ik COPD-patiënt, dus het wordt niet makkelijk. Maar ze krijgen mij niet snel klein; het gaat lukken!"

De benefietmiddag vindt plaats op zondag 16 februari om 14.00 uur in museum Broekerveiling. Meer weten of geld doneren? Kijk opwww.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/teambikkel.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten