Piet Paulusma op bezoek bij de Alkmaarse Welpen.
Piet Paulusma op bezoek bij de Alkmaarse Welpen. ((Foto: aangeleverd))

Feestjaar voor honderdjarige Welpen

ALKMAAR - De Welpen van de scouting Nederland - leeftijdsgroep 7-11 jaar - bestaan honderd jaar. Om dat te vieren boden Scouting Don Bosco, De Geuzen en Dirk Duyvel vorige week taarten aan tijdens de raadsvergadering.

In 1910 werd in Nederland de eerste Scoutinggroep opgericht. In eerste instantie konden alleen jongens vanaf 11 jaar zich hierbij aansluiten. In de volgende jaren kwamen er steeds meer Scoutinggroepen in Nederland. Na de oprichting van de welpenspeltak in Engeland werden er in Nederland ook vergelijkbare speltakken opgericht. Vanaf 1920 zijn de welpen een officiële speltak in ons land. In het hele land vieren de welpen dit jaar daarom feest. Dat start met het aanbieden van taarten aan de gemeente Alkmaar. Daarnaast worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals een themaweekend voor welpenleiding en een feestelijk Junglefestival in acht parken in Nederland. Om de vrijwillige leiding op weg te helpen om dit feest te vieren, hebben alle Scoutinggroepen een feestdoos ontvangen met daarin gadgets om het jaar extra feestelijk te maken.

Welpen

De welpen zijn de grootste leeftijdsgroep van Scouting. In totaal zijn er bijna 30.000 welpen in Nederland, die elke week uitdagende activiteiten beleven tijdens de bijeenkomsten van Scouting. De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van het Jungleboek. Samen met spelfiguren Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten