Aanpassing verkeerssituatie Kogerpolderbrug bij Alkmaar

Algemeen
Luchtfoto Kogerpolderbrug bij Alkmaar.
Luchtfoto Kogerpolderbrug bij Alkmaar. (Foto: www.aerovista.nl )

ALKMAAR - De provincie Noord-Holland neemt de nieuwe Kogerpolderbrug bij Alkmaar binnenkort in gebruik. Voordat de eerste auto over de nieuwe brug kan rijden, moet de verkeerssituatie aangepast worden. In de nacht van 7 op 8 februari wordt daarom een gedeelte van de N244 en N246 afgesloten om de werkzaamheden uit te voeren. Zaterdagochtend 8 februari om 7.00 uur is de brug open voor wegverkeer.

Het aanpassen van de verkeerssituatie betekent concreet dat de aannemer de tijdelijke rotonde ter hoogte van de kruising van de N246 met de N244 verplaatst van de tijdelijke brug naar de nieuwe brug. In maart 2020 wordt deze weer vervangen door een kruising met verkeerslichten om een vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen.

Afsluiting en omleiding

De afsluiting is van vrijdag 7 februari 20.00 uur tot zaterdag 8 februari 7.00 uur. De N244 is dan afgesloten vanaf het pontje Akersloot tot de rotonde bij West-Graftdijk. De N246 is tussen de rotonde bij De Woude en de Kogerpolderbrug dicht. Doorgaand verkeer kan tijdens de afsluitingen omrijden via de A7 of de A9.

Het project

De werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud dat de provincie Noord-Holland uitvoert aan de N246 en de N244 van Wormerveer tot Alkmaar. Ook de vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug maakt deel uit van het project. Verder worden de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeterd. Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden in het najaar van 2020 klaar.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op infoN246.nl of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244.