Jazzklanken in Alkmaarse Sociëteit

Algemeen
O.BA.O
O.BA.O (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De fabuleuze jazzmuzikant Ab Baars is vrijdagavond 7 februari de gastspeler van O.BA.O. Zij betreden samen op in Podiumcafé De Brouwerij aan het Luttik Oudorp 78 (de Sociëteit). De formatie O.BA.O bestaat uit Herbert de Jonge (piano), Michiel Czn Dhont (contrabas) en Hans Houtmans (drums). Ab Baars speelt tenorsax, klarinet en shakuhachi. Aanvang: 20.30 uur.

O.BA.O heeft een manier van musiceren en improviseren ontwikkeld, die een natuurlijke synthese is van Amerikaanse jazz en twintigste eeuwse klassieke muziek.

Opgegroeid in de tijd van de late bop, staan de leden van O.BA.O bekend om hun organische polyritmische swing. De vondsten en veranderingen tijdens het spelen zijn bij hen een collectief gebeuren en worden niet bepaald door een leider. O.BA.O heeft in een rijk verleden gespeeld met avonturiers als Sean Bergin, Maarten van Norden, Hans Dulfer, Theo Loevendie, Luc Houtman en Elton Dean. Het lukt O.BA.O keer op keer hun gasten uit te dagen en een sterk muzikaal en verrassend optreden neer te zetten. Zeker met Ab Baars gaat dat ook dit keer weer lukken.

Zaal is open om 19.30 uur/ entree € 7,50. Informatie via: facebook.com/podiumcafedebouwerij