Vijf keer podium voor Alkmaarse kunstrijders

Algemeen
Kunstrijders vijf keer in de prijzen.
Kunstrijders vijf keer in de prijzen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Twintig kunstrijders van de Alkmaarse ijsclub deden vorig weekend mee aan de internationale schaatswedstrijd 'Stars on Ice Cup' in Zoetermeer. Voor de vele jonge rijders van de ijsclub een geheel nieuwe ervaring vanwege het schaatsen in een nieuwe omgeving. Voor de gevorderde rijders uit het bokalencircuit vormden de wedstrijd tevens een prachtige gelegenheid voor het verdienen van startbewijs voor de landelijke finale eind maart dit jaar.

De wedstrijd leverde veel persoonlijke records op en maar liefst vijf podiumplaatsen. Goud was er voor de 19-jarige Sanne Dekker in de categorie Maxi. Eveneens goud voor Takayoshi Vrooland (18 jaar) in de basic novice heren B en een derde 1e plaats voor Takaharu Vrooland (13 jaar) in de Midi heren. Zilver was er voor de piepjonge Olivia Voskuijl (8 jaar) in de Starters 1 en tot slot welverdiend brons voor Summer Wijkhuizen (9 jaar) in de Pupillen 2. Op 8 februari vindt in Eindhoven de laatste en 6e bokaalselectie plaats en wordt duidelijk welke rijders zich gekwalificeerd hebben voor de Nationale Bokaalfinale 2020.

Kunstschaatsen van dichtbij meemaken?

Het AIJC Clubkampioenschap Kunstrijden vindt 29 februari plaats op thuisbaan De Meent Bauerfeind in Alkmaar (toegang is gratis). En op 18 en 19 april organiseert de Alkmaarsche IJsclub afdeling Kunstrijden wederom de jaarlijkse indrukwekkende ijsshow.