Magisch licht in de Alkmaarse binnenstad.
Magisch licht in de Alkmaarse binnenstad. ((Foto: Gertjan van der Loo))

Wonderlicht Alkmaar: magie van licht, vuur en theater

ALKMAAR - Wonderlicht Alkmaar overvalt, verwondert en inspireert. De magische theaterwandeling neemt je mee over het historische Bolwerk waar je wordt verrast door nationale en internationale straattheateracts. Ontdek het Franse vliegende tapijt, de mysterieuze videobeelden op bomen en struiken en de Alkmaarse vrijwaarster met haar koets.

Van 14 tot en met 16 februari brengt Wonderlicht magie van licht, vuur en theater naar Alkmaar. Het historische Bolwerk en het Canadaplein worden uitgelicht met vuurbomen, -korven, -fakkels, -lotussen en -paddenstoelen. Een gewone avondwandeling wordt tijdens Wonderlicht ineens één grote belevenis voor jong en oud. Kinderen kijken hun ogen uit bij de installaties van de vuurkunstenaars en ontmoeten bijzondere figuren. Bij de Bibliotheek (op vrijdag) en in het Stedelijk Museum (op zaterdag en zondag) kan je tussen 17.30 en 20.00 uur gratis je eigen Wonderlantaarn knutselen.

Vliegend tapijt

Ooit gedroomd van een magisch vliegend tapijt terwijl een pianist je vlucht begeleidt met prachtige muziek? In de fantastische wereld van Grandet Douglas wordt deze droom werkelijkheid! Le Manège à Contrevent is een indrukwekkende mobiele structuur. Zittend op een comfortabel vliegend tapijt, ontvouwt het wonder zich voor je ogen. Piano's zijn meestal gedoemd tot een statisch bestaan in de hoek van een kamer of op een podium, maar de piano van Grandet Douglas is zo licht dat hij de zwaartekracht tart!

Bomen komen tot leven

Verwacht dansende silhouetten die vervlochten raken in de bomen, golvende lichtschitteringen en ritselende klanken. Je loopt zo een droomwereld binnen, met lichtprojecties rondom in het park. De mysterieuze videobeelden en geluiden geven je de ruimte om je onder te dompelen, te onthaasten en helemaal op te gaan in het uitgelichte landschap.

Zwarte magie

Idehlia is de vrijwaarster die jou helpt om jouw ballast, of ego los te laten. Dat maakt je vrij om door de nacht te trekken. Via haar oeroude mysterieuze onorthodoxe methode zal zij jouw ziel opschonen. Te midden van allerlei potten, boeken, paardenstaarten en vingers, zit Idehlia, de zwarte magie te bestuderen. Durf jij Idehlia te benaderen?

De magische theaterwandeling gaat elk kwartier van start op 14, 15 en 16 februari tussen 18.00 en 22.00 uur. Tickets zijn hier te koop.

Patricia Smagge

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten