Regiofinale van Olympic Moves in Alkmaar.
Regiofinale van Olympic Moves in Alkmaar. ((Foto: KIN))

'Olympische Spelen' voor ruim 1300 Alkmaarse scholieren

ALKMAAR - de Regiofinale van Olympic Moves vindt donderdag 9 april plaats op diverse locaties in Alkmaar. Maar liefst 21 Alkmaarse teams hebben zich voor deze dag aangemeld, blijkt nu de inschrijfperiode is gesloten. Alkmaar verwacht ruim 1300 scholieren van 46 middelbare scholen uit de hele regio te verwelkomen bij de onderdelen badminton, handbal, tennis, streetdance, hockey en softbal. Op 9 sportlocaties in de stad strijden zij op een plaats in de landelijke finale, die 5 juni in Arnhem plaatsvindt.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen - door samen te sporten - onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten