Noord-Hollandse Modelspoordagen in Willem Blaeu
Noord-Hollandse Modelspoordagen in Willem Blaeu ((Foto: aangeleverd))

Noord-Hollandse Modelspoordagen in Willem Blaeu

ALKMAAR – De Noord-Hollandse Modelspoordagen in Willem Blaeu is een van de grootste landelijke modelbaan-evenementen van Nederland. Bezoekers uit alle windstreken komen zaterdag 29 februari en zondag 1 maart van 10.00 tot 16.00 uur naar OSG Willem Blaeu aan Robonsbosweg 11 in Alkmaar.

De organisatie, in handen van vier provinciale verenigingen, heeft hierbij tal van andere verenigingen uitgenodigd. Tevens zijn er workshops, lezingen en is er een grote ruilbeurs. Van de organiserende verenigingen komt de Modelbouw Vereniging Waterland met een modulebaan waarop een middeleeuws Duits stadje en radiografisch bestuurde auto's, het Waeghspoor met een grote digitaal aangestuurde Hollandse baan, de Model Spoorclub Alkmaar met een, geheel gerestaureerd deel van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en de Westfriese Modelspoorclub met een kinderbaan plus een Engelse baan met handgemaakte, messing locomotieven. Gasten zijn dit jaar: De Omroep Modelspoorclub, Swiss Track, diaramabouwer Rob Mooij met zijn vele bewegende details. Dat niet alles van plastic hoeft te zijn bewijst Peter de Goede met zijn papieren modellen. De Hobby Computer Club geeft raad bij het automatiseren van een modelbaan en wie thuis 'zieke' treintjes heeft kan terecht bij de locdokter. Voor de kinderen komt Tante Els met haar grote kinderbaan waarop de kinderen zelf mogen rijden. Tevens zijn er weer lezingen over digitaliseren en stoomtramgeschiedenis in de kop van Noord Holland. Toegang € 5,00 tot 12 jaar (onder voldoende begeleiding) gratis.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten