Birdwatcher O.C. Hooymeijer
Birdwatcher O.C. Hooymeijer ((Foto: aangeleverd))

De wondere vogelwereld van O.C. Hooymeijer

ALKMAAR - De kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer neemt je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid, en waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt namelijk het motto 'het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'. De De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer is vanaf 16 februari te zien in Kunstuitleen Alkmaar.

Bezoekers zien onder meer een selectie van de originele oliepasteltekeningen van de vogels uit zijn boek 'De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa'. Dit boek werd door de jury van de Jan Wolkers Prijs uitgeroepen tot één van de vijf beste natuurboeken van 2019 en de Volkskrant nam het boek op in de lijst van beste boeken van 2019. De tentoonstelling is te zien tot en met 15 maart in de expositieruimte van de kunstuitleen aan Bergerweg 1.

Lezing

Tijdens de lezing op donderdag 27 februari om 20.00 uur maken bezoekers kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo kunnen onder andere het Waals Mannetje, de Visgluiper, de Kleine- en de Grote Braak, de Blindkuif en de Bermfluiter de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende 'Volksvogelwijsheden' komen uitgebreid aan bod. Ook wordt speciale aandacht geschonken aan de nesten en de eieren. Wat heeft het nest van de Amerikaanse Prairiekraak te maken met pindakaas? En hoe is het mogelijk dat de Doornvleugel eieren met zeer scherpe stekels legt? Zijn boeken zijn na afloop van de lezing te koop en worden door O.C. Hooymeijer gesigneerd en voorzien van een exclusieve, niet-bestaande vogel. Toegang gratis. Reserveren gewenst via info@kunstuitleenalkmaar.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten