Sebastiaan Groot, schilder van verhalen.
Sebastiaan Groot, schilder van verhalen. ((Foto: aangeleverd))

Meedoen aan museumjeugduniversiteit

DE RIJP - Museum In 't Houten Huis in De Rijp heeft nog enige plaatsen heeft voor kinderen van acht tot twaalf jaar die willen meedoen aan de museumjeugduniversiteit, die start 1 maart.

Professoren, ingenieurs kortom experts vertellen op vier zondagmiddagen over hun vak aan kinderen. Zo komt de vrouw die het wereldrecord fietsen heeft verbroken, schilder Sebastiaan Groot vertelt over hoe hij verhalen in zijn werk schildert (en dat met de kinderen ook gaat uitproberen) en de boswachter legt uit wat de gevaren voor de weidevogels in de Eilandspolder zijn. Ook komt er iemand die nog verhalen kan vertellen uit de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie en opgeven via: www.museumjeugduniversiteit.nl

De museumjeugduniversiteit is een landelijk initiatief waaraan meer dan 50 musea meedoen. Het idee erachter is dat jonge mensen de mogelijkheid krijgen om hun kennis te vergroten en vragen te stellen aan echte wetenschappers, hoogleraren en experts. Deelnemers bezoeken in het voorjaar, tussen maart en juni, vier keer een college op zondagmiddag, krijgen een collegekaart en een diploma ter afsluiting. Het inschrijven is alleen voor alle vier de colleges en kost totaal 20 euro.

Museum In 't Houten Huis, Tuingracht 13, www.houtenhuis.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten