(Foto: Rudy Rosman)

Tweede spectaculaire spellenbeurs in Alkmaar!

ALKMAAR - De tweede spectaculaire spellenbeurs vindt 22 februari plaats in het Mare Nostrum in Alkmaar. Vorig jaar was het een enorm succes met meer dan 300 bezoekers. De grootste spellenbeurs ooit gehouden in Alkmaar en omgeving! Vanwege het succes van de vorige editie komt er dit jaar een tweede grote ruimte bij; de Dalton Theaterzaal. Dit betekent dat er nog veel meer bord- en kaartspellen te spelen zullen zijn dan vorig jaar al het geval was.

Naast de uitbreiding van de beursvloer is ook 'De Houten Trein' dit jaar aanwezig met spellen speciaal voor kinderen. Zowel voor het hele kleine kroost als voor de iets grotere kinderen. Maak kennis met mooie, leuke en vernieuwende spelen die gespeeld kunnen worden op koude winteravonden bij de warme kachel, maar ook het hele jaar door. Het doel is om kinderen, jongeren en volwassenen te laten ervaren hoe leuk het is om op een middag of in de avond een spel met elkaar te spelen. Tegelijkertijd een mooi alternatief voor de schermpjes van de Iphones en de tablets!

Ontdekken

Beginners zullen ervaren dat er naast de traditionele spelen die men nog kent vanuit de jeugd nog veel meer te ontdekken valt. De ervaren bordspel spelers kunnen kennis maken met vele nieuwe spellen en mogelijkheden. Ook afgelopen jaar zijn er weer vele nieuwe spellen op de markt gekomen die op de beurs voor een deel gespeeld kunnen worden. Voor elke leeftijd is er een ruime variatie in spelen. Denk daarbij aan bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen, maar ook aan spellen als Magic The Gathering, Dungeons & Dragons en Bolt Action! De spellen worden beschikbaar gesteld door diverse standhouders. Waarbij ook uitvoerig aandacht is voor de uitleg ervan.

Te koop

Naast de spellen die uitgelegd worden zijn er meer spellen te koop. De Spellentoren, de Houten trein en Table Topper zijn aanwezig voor verkoop en deskundig advies. Daarnaast worden door de Spellenmug tweedehands spellen te koop aangeboden voor de koopjesjagers onder ons. Initiator van de spellenbeurs is Ruben van der Zee. Van der Zee organiseert de spellenbeurs niet alleen. Naast mede organisator Rolf Sagel (RASS Games) helpen enthousiaste leden van een aantal spellenclubs, De Spellentoren, Mare Nostrum en natuurlijk een aantal uitgevers van spellen waaronder White Goblin, Asmodee, Queen Games, Smart Games en 999 Games mee.

Kom naar de spellenbeurs van Alkmaar op 22 februari van 10.00 tot 17.00 uur in het wijkcentrum Mare Nostrum op de Arubastraat 2 in Alkmaar Noord. Wie met openbaar vervoer komt: tegenover Mare Nostrum is een bushalte met goede verbindingen naar Station Alkmaar en Alkmaar Noord. Bezoekers betalen 3,50 entree en met kortingsbon zelfs 2,50! Entree onder de 4 jaar is gratis!

www.spellenbeurs alkmaar.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten