Wie neemt de Wieler 3 daagse Alkmaar over?
Wie neemt de Wieler 3 daagse Alkmaar over? ((Foto: Erik Boschman))

Wie neemt de Wieler 3 daagse Alkmaar over?

ALKMAAR - Na drie succesvolle edities van Wieler 3 daagse Alkmaar is Alkmaar Sport is op zoek naar een groep of bedrijf die het stokje over wil nemen en de 4e editie van de 3daagse in Sportpaleis Alkmaar wil organiseren. Het sportbedrijf gaat zich richten op nieuwe evenementen en draagt graag haar kennis en ervaring over.

Eddy Bakker, toernooidirecteur Wieler 3 daagse Alkmaar: "Toen we in 2016 de exploitatie overnamen, wist iedereen ons te vertellen dat we een 6 daagse moesten gaan organiseren. Onze eerste gedachte was toen steeds: maar waarom heeft niemand dit dan ooit gedaan? Alkmaar Sport heeft de handschoen opgepakt en drie edities met een steeds toenemende publieke belangstelling, sterker rennersveld en meer bedrijven op het middenterrein. "We hebben iets neergezet wat in de afgelopen 20 tot 30 jaar nooit heeft plaatsgevonden in het Sportpaleis. Zowel de baansport als het Sportpaleis hebben door dit evenement een mooie boost gekregen. Als sportbedrijf faciliteren wij vrijwel alle sporten in Alkmaar. Wij zijn van mening dat we niet structureel een bepaald evenement mogen ondersteunen. Het mede organiseren van het EK wegwielrennen afgelopen zomer was bijvoorbeeld eenmalig." Alkmaar Sport gaat onder meer contact zoeken met sportorganisaties Le Champion, House of Sport, Libéma en Golazo om zij interesse hebben de Wieler 3 daagse van 2020 te organiseren.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten