(Foto: Luciënne van der Stouwe)

12.000 bezoekers genieten van Wonderlicht

ALKMAAR - Aan belangstelling geen gebrek. Maar liefst 12.000 mensen bezochten afgelopen weekend Wonderlicht. De theaterwandeling vol vuur en licht kon vrijdagavond nog buiten beleefd worden, maar zaterdag en zondag verhuisde het evenement vanwege storm 'Dennis' naar de Grote Kerk.

"Dan moet je als organisatie snel schakelen en ben je blij dat er überhaupt zo'n mooie locatie als de Grote Kerk is", zegt Rowy Onrust, van het organiserende Doss event support. "De internationale theateracts spelen vooral op straat, dus voor hen was het nieuw om in een kerk te spelen, maar ze vonden het een geweldige locatie. De kerk zag er fantastisch uit. We konden natuurlijk niet alles laten zien en de wandeling is eigenlijk gemaakt voor buiten. Toch bleek de kerk met intieme setting en de acts dicht bij elkaar een fraai alternatief."

De belangstelling voor Wonderlicht bleek groot. "De kaartverkoop liep als een trein. De eerste drie uren waren nagenoeg elke avond uitverkocht. We gaan snel evalueren; hopelijk kunnen we volgend jaar weer Wonderlicht organiseren!"

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten