Een reis door Brazilië in Wijkcentrum Overdie

Algemeen
Otte Zijlstra verhaalt over zijn reis door Brazilië.
Otte Zijlstra verhaalt over zijn reis door Brazilië. (Foto: Enaldo)

ALKMAAR - Otte Zijlstra, docent biologie, heeft vele reizen gemaakt op verschillende continenten en kan daar boeiend over vertellen. Woensdag 26 februari geeft hij een lezing over zijn reis door Brazilië. Een immens groot land (vijfde grootste land ter wereld!) met het Amazone-woud en een natuur die, wat soorten betreft, veel te bieden heeft.

Op zijn reis door Brazilië neem Otte Zijlstra zijn toehoorders onder andere mee naar Curitiba waar zich de eerste Nederlandse landbouwkolonie vestigde (1911), het grensgebied van Brazilië en Argentinië waar werelds breedste waterval Iguazú te vinden is. Omringd door mooie natuur met veel diversiteit aan onbekende vogels en andere dieren, zoals de Rode Neusbeer, Seriema en Hyacintara. De nachtelijke ervaring van een uitspansel vrij van lichtvervuiling zal hij met zijn publiek delen.

De organisatie is in handen van KNNV/afdeling Alkmaar-Den Helder en IVN Noord-Kennemerland. De lezing wordt gehouden in Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar. Aanvang 20.00 uur, einde ± 22.00 uur. Toegang gratis.

N.B. deze lezing komt in de plaats van de lezing van Herman de Swart over grotten.